Bloemkoolcurry met kikkererwten

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de kikkererwten goed uitlekken.

Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de currypasta toe en verhit dit kort mee.

Voeg ook de tomatenblokjes en kookroom toe en roer het geheel goed door elkaar.

Voeg de bloemkool en kikkererwten toe en laat het geheel zo’n 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de bloemkool beetgaar is.

Breng het gerecht op smaak met een beetje peper en limoensap. Garneer met wat verse koriander.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 600 g bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml (plantaardige) kookroom
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • limoen
  • handje verse koriander
  • peper
  • olijfolie

Koolhydraten 29,8 g
waarvan suikers 14,6 g
Vet 22,9 g
waarvan verzadigd 13,5 g
Eiwit 12,7 g
Vezels 11,4 g
Groente 200 g
Kcal 398
Zout 0,82 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.