Bloemkoolmuffins

Bereiding

Bak de bloemkoolrijst in een droge pan tot deze goed ontdooit is.

Snijd de snoeptomaatjes doormidden.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Scheid het eiwit van de dooier en bewaar het eiwit

Doe het eiwit, amandelmeel, bakpoeder en de Italiaanse kruiden in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

Voeg de bloemkoolrijst toe en maal het tot een glad beslag.

Vet een muffinvorm in met olie of spray of plaatst muffinvormpjes.

Verdeel het beslag over de vormpjes

Verdeel de geraspte kaas over de muffins en leg op iedere muffin een doormidden gesneden tomaatje.

Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster in 25 minuten gaar.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 450 g bloemkoolrijst (diepvries)
  • 4 eieren
  • 40 g amandelmeel
  • 4 g bakpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 6 snoeptomaatjes
  • 40 g geraspte kaas

Koolhydraten 4,1 g
waarvan suikers 2,6 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 2,7 g
Eiwit 8,7 g
Vezels 2,5 g
Groente 85 g
Kcal 135
Zout 0,26 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.