Bloemkool­muffins

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Bloemkoolmuffins

Ingrediënten

  • 450 g bloemkoolrijst (diepvries)
  • 4 eieren
  • 40 g amandelmeel
  • 4 g bakpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 6 snoeptomaatjes
  • 40 g geraspte kaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
135 kcal
Koolhydraten
4,1 g
- waarvan suikers
2,6 g
Vet
9 g
- waarvan verzadigd
2,7 g
Eiwit
8,7 g
Vezels
2,5 g
Groente
85 g
Zout
0,26 g

Bereiding

Bak de bloemkoolrijst in een droge pan tot deze goed ontdooit is.

Snijd de snoeptomaatjes doormidden.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Scheid het eiwit van de dooier en bewaar het eiwit

Doe het eiwit, amandelmeel, bakpoeder en de Italiaanse kruiden in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

Voeg de bloemkoolrijst toe en maal het tot een glad beslag.

Vet een muffinvorm in met olie of spray of plaatst muffinvormpjes.

Verdeel het beslag over de vormpjes

Verdeel de geraspte kaas over de muffins en leg op iedere muffin een doormidden gesneden tomaatje.

Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster in 25 minuten gaar.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes