Bloemkoolsoep met kerrie

Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 ml groentebouillon minder zout
- 450 g bloemkoolroosjes (diepvries)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper naar smaak
- 2 takjes verse dille
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 88 kcal
- Koolhydraten
- 6,8 g
- - waarvan suikers
- 3,8 g
- Vet
- 4,3 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 3,6 g
- Vezels
- 4,2 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 0,59 g
Bereiding
Pel de knoflookteentjes en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook.
Voeg de bouillon en bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook.
Kook 5 minuten en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met kerrie en peper.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met verse dille.
Tip: Diepvriesgroenten zijn vaak goedkoper dan vers en extra makkelijk doordat ze al gesneden zijn.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
