Bloem­kool­soep met kerrie

Bereiding

Pel de knoflookteentjes en snijd fijn.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook.

Voeg de bouillon en bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook.

Kook 5 minuten en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.

Breng op smaak met kerrie en peper.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met verse dille.

Tip: Diepvriesgroenten zijn vaak goedkoper dan vers en extra makkelijk doordat ze al gesneden zijn.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon minder zout
  • 450 g bloemkoolroosjes (diepvries)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • 2 takjes verse dille

Koolhydraten 6,8 g
waarvan suikers 3,8 g
Vet 4,3 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 3,6 g
Vezels 4,2 g
Groenten 150 g
Kcal 88
Zout 0,59 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.