Snelle groentesoep met ei

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Snelle groentesoep met ei

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 g gesneden soepgroenten
  • 500 ml groentebouillon minder zout
  • 1 ei
  • peper naar smaak
  • 1 stengel bosui ( 20 á 25 gram)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
144 kcal
Koolhydraten
8,5 g
- waarvan suikers
5,5 g
Vet
8,7 g
- waarvan verzadigd
2,1 g
Eiwit
6,1 g
Vezels
4,5 g
Groente
145 g
Zout
1,15 g

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de soepgroenten kort.

Voeg de groentebouillon toe en kook 3 minuten.

Breek het ei in een bakje en klop het los met een vork. Voeg het ei toe aan de soep en roer.  

Kook de soep 2 minuten. Breng op smaak met peper.  

Was de bosui, snijd in dunne ringen en verdeel over de soep.

Tip: Lekker met wat (geroosterd) volkorenbrood. 
 
Groentesoep is ook ideaal om restjes groenten op te maken.  

Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?

Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.

Meld je aan
Gezond en goedkoop eten - 16 goedkope recepten