Broccolisoep met feta

Aantal personen
3 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Broccolisoep met feta

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 g tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon zonder toegevoegd suiker
  • 450 g broccoliroosjes (diepvries)
  • peper naar smaak
  • 60 g feta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
153 kcal
Koolhydraten
5 g
- waarvan suikers
2,6 g
Vet
9,9 g
- waarvan verzadigd
4,2 g
Eiwit
8,4 g
Vezels
5,6 g
Groente
185 g
Zout
0,72 g

Bereiding

Maak de knoflook en ui schoon en snijd fijn. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui.

Voeg de tijm, knoflook, bouillon en broccoli toe en breng aan de kook met de deksel op de pan.

Kook 5 minuten en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.

Breng de soep op smaak met peper en eventueel extra tijm.

Schep de soep in kommen en verkruimel de feta erboven.  

Lekker met geroosterd KH-arm brood

Tip: Liever een veganistische versie? Vervang dan de feta door bijvoorbeeld geroosterde kikkererwten. 

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco