Boterham met gepocheerd ei

Ingrediënten
- 1 ei
- 40 g komkommer
- 1 eetlepel zuivelspread
- 1 volkoren boterham
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 191 kcal
- Koolhydraten
- 15,3 g
- - waarvan suikers
- 2 g
- Vet
- 9 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 11,1 g
- Vezels
- 2,4 g
- Groente
- 40 g
- Zout
- 0,63 g
Bereiding
Breek het ei in een klein magnetronbestendig schaaltje en giet hier een laagje water overheen zodat het ei onderwater staat.
Plaats 65 á 70 seconde in de magnetron op 900 watt, afhankelijk van de gewenste garing.
Was de komkommer en snijd in plakjes.
Besmeer de boterham met de zuivelspread. Verdeel de plakjes komkommer erover, plaats het gepocheerde eitje erop en maak af met peper.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
