Boterham met gepo­cheerd ei

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Foto boterham met gepocheerd ei op houten plank met komkommerschijfjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 g komkommer
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 1 volkoren boterham
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
191 kcal
Koolhydraten
15,3 g
- waarvan suikers
2 g
Vet
9 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
11,1 g
Vezels
2,4 g
Groente
40 g
Zout
0,63 g

Bereiding

Breek het ei in een klein magnetronbestendig schaaltje en giet hier een laagje water overheen zodat het ei onderwater staat.

Plaats 65 á 70 seconde in de magnetron op 900 watt, afhankelijk van de gewenste garing.

Was de komkommer en snijd in plakjes.

Besmeer de boterham met de zuivelspread. Verdeel de plakjes komkommer erover, plaats het gepocheerde eitje erop en maak af met peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes