Foto boterham met gepocheerd ei op houten plank met komkommerschijfjes

Bereiding

Breek het ei in een klein magnetronbestendig schaaltje en giet hier een laagje water overheen zodat het ei onderwater staat.

Plaats 65 á 70 seconde in de magnetron op 900 watt, afhankelijk van de gewenste garing.

Was de komkommer en snijd in plakjes.

Besmeer de boterham met de zuivelspread. Verdeel de plakjes komkommer erover, plaats het gepocheerde eitje erop en maak af met peper.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 g komkommer
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 1 volkoren boterham
  • peper naar smaak

Koolhydraten 15,3 g
waarvan suikers 2 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 11,1 g
Vezels 2,4 g
Groenten 40 g
Kcal 191
Zout 0,63 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.