Braadstuk met mosterdkorst

Bereiding

Bestrooi het magere varkensbraadstuk met peper en bak ca. 8-10 minuten in 1 eetlepel olie.

Schenk er 500 ml water bij en laat ca. 40 minuten in een braadpan in de oven op 200°C smoren.

Verkruimel 1 beschuit, meng met 2 eetlepels gehakte kervel en 4 eetlepels mosterd.

Bestrijk hiermee het braadstuk en laat ca. 20 minuten zonder deksel op de pan in de oven gaar worden.

Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.

Snijd de wortels in plakjes en laat ca. 20 minuten in 200 ml groentebouillon met de gehakte tijm koken.

Verfijn de wortels met 4 eetlepels light roomkaas en peper.

Haal het braadstuk uit de oven, laat afgedekt ca. 10 minuten rusten en snijd vervolgens in plakken.

Los 1 eetlepel allesbinder op in 20 ml water, roer door het braadvocht en laat ca. 1 minuut koken.

Breng op smaak met peper. Serveer het vlees met saus, aardappelen en wortels.

Ingrediënten

  • 500 g mager varkensbraadstuk, rauw
  • peper      
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 500 ml water
  • 1 beschuit    
  • 2 eetlepels kervel, gehakt    
  • 4 eetlepels mosterd    
  • 600 g aardappelen, rauw    
  • 800 g wortel    
  • 200 ml groentebouillon 
  • 2 theelepels tijm, gehakt    
  • 3 eetlepels roomkaas, light
  • 1 eetlepel allesbinder    

Koolhydraten 44 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 34 g
Vezels 10 g
Groenten 200 g
Kcal 393
Zout 1,4 g