Broccoli pastinaak soep

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 broccoli
- 2 kleine pastinaken
- 125 g zure room
- 1 natriumarm groente bouillonblokje
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 306 kcal
- Koolhydraten
- 26,3 g
- - waarvan suikers
- 13,7 g
- Vet
- 15,1 g
- - waarvan verzadigd
- 8,4 g
- Eiwit
- 9,8 g
- Vezels
- 13,2 g
- Groente
- 350 g
- Zout
- 0,55 g
Bereiding
Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes. Schil de twee pastinaken en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg vervolgens de broccoli en pastinaak toe. Bak het geheel een paar minuten op middelhoog vuur.
Voeg 500 ml water toe samen met het bouillonblokje. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten langzaam doorkoken. De soep is klaar als de groenten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer het geheel samen met de zure room met een staafmixer tot een gladde soep.
Is de soep te dik? Voeg dan nog een klein beetje water of melk toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
