Citroen­kwark­muffins

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Halveer vervolgens de citroenen en pers ze uit.

Klop in een andere kom het ei, de kwark en zonnebloemolie door elkaar. Voeg hier de citroensap en -rasp aan toe.

Voeg vervolgens de spelt- en amandelmeel, bakpoeder en maanzaad toe en meng het geheel goed door elkaar.

Vet de muffinvormpjes in of gebruik papieren vormpjes.

Verdeel het beslag over 10 vormpjes en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de satéprikker test: prik met satéprikker in een muffin, als deze er droog uitkomt dan zijn de muffins gaar.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 ei
  • 200 g (plantaardige) kwark
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 100 g speltmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 15 g maanzaad

Koolhydraten 7,3 g
waarvan suikers 1,0 g
Vet 10,7 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 4,9 g
Vezels 1,4 g
Groente 0 g
Kcal 147
Zout 0,13 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.