Citroen­kwark­muffins

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 ei
  • 200 g (plantaardige) kwark
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 100 g speltmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 15 g maanzaad

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
147 kcal
Koolhydraten
7,3 g
- waarvan suikers
1 g
Vet
10,7 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
4,9 g
Vezels
1,4 g
Groente
0 g
Zout
0,13 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Halveer vervolgens de citroenen en pers ze uit.

Klop in een andere kom het ei, de kwark en zonnebloemolie door elkaar. Voeg hier de citroensap en -rasp aan toe.

Voeg vervolgens de spelt- en amandelmeel, bakpoeder en maanzaad toe en meng het geheel goed door elkaar.

Vet de muffinvormpjes in of gebruik papieren vormpjes.

Verdeel het beslag over 10 vormpjes en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de satéprikker test: prik met satéprikker in een muffin, als deze er droog uitkomt dan zijn de muffins gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes