Courgetti met Italiaanse groenten
Ingrediënten
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten
- 400 g tomatenstukjes met basilicum
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1 courgette
- 50 g Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 522 kcal
- Koolhydraten
- 30 g
- - waarvan suikers
- 23 g
- Vet
- 30 g
- - waarvan verzadigd
- 13 g
- Eiwit
- 26 g
- Vezels
- 10 g
- Groente
- 500 g
- Zout
- 1,1 g
Bereiding
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten op een middelhoog vuur.
Doe de tomatenstukjes met basilicum erbij en laat zachtjes sudderen. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met peper.
Pel intussen de ui en knoflook en snijd fijn. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-4 minuten glazig. Voeg de courgettelinten toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur totdat de courgette een beetje vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de courgetti met de pastasaus en garneer met Parmezaanse kaas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
