Courgetti met Italiaanse groenten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Courgetti met Italiaanse groenten

Ingrediënten

  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 400 g tomatenstukjes met basilicum
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 courgette
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
522 kcal
Koolhydraten
30 g
- waarvan suikers
23 g
Vet
30 g
- waarvan verzadigd
13 g
Eiwit
26 g
Vezels
10 g
Groente
500 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten op een middelhoog vuur.

Doe de tomatenstukjes met basilicum erbij en laat zachtjes sudderen. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met peper.

Pel intussen de ui en knoflook en snijd fijn. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder.

Verhit bakolie in een andere koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-4 minuten glazig. Voeg de courgettelinten toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur totdat de courgette een beetje vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de courgetti met de pastasaus en garneer met Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes