Courgetti met Italiaanse groenten

Bereiding

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten op een middelhoog vuur.

Doe de tomatenstukjes met basilicum erbij en laat zachtjes sudderen. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met zout en peper.

Pel intussen de ui en knoflook en snijd fijn. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder.

Verhit bakolie in een andere koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-4 minuten glazig. Voeg de courgettelinten toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur totdat de courgette een beetje vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de courgetti met de pastasaus en garneer met Parmezaanse kaas.

Tip: Het is ook erg lekker om een klein scheutje rode wijn door de saus te doen.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 400 g biologische Italiaanse roerbakgroenten
  • 400 g biologische tomatenstukjes met basilicum
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • 1 biologische courgette
  • 50 g biologische Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 23 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 13 g
Eiwit 26 g
Vezels 10 g
Groente 500 g
Kcal 522
Zout 1,1 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!