Frisse doperwtensoep
  • recipe icon Hoofdgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 20 minuten
  • people icon Aantal personen: 2

Bereiding

Snipper de ui, pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de blaadjes munt fijn.

Breng het water aan de kook in een waterkoker.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui in een paar minuten glazig.

Voeg vervolgens de knoflook en de munt toe. Bewaar een beetje van de munt voor de garnering. Bak kort mee.

Voeg vervolgens de doperwten, het hete water en het blokje bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Laat het 10 minuten zachtjes koken.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.

Haal de soep van het vuur en pureer het geheel tot een gladde soep.

Serveer de doperwtensoep met de rest van de munt en de pijnboompitjes.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes munt – vers
  • 650 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g doperwten
  • 1 bouillonblokje natriumarm
  • 20 g pijnboompitten

Koolhydraten 37,7 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 10,4 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 15,3 g
Vezels 10,3 g
Groente 250 g
Kcal 326
Zout 0,46 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.