Frisse doperwtensoep

Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes munt – vers
- 650 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g doperwten
- 1 bouillonblokje natriumarm
- 20 g pijnboompitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 326 kcal
- Koolhydraten
- 37,7 g
- - waarvan suikers
- 5,3 g
- Vet
- 10,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,4 g
- Eiwit
- 15,3 g
- Vezels
- 10,3 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,46 g
Bereiding
Snipper de ui, pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de blaadjes munt fijn.
Breng het water aan de kook in een waterkoker.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui in een paar minuten glazig.
Voeg vervolgens de knoflook en de munt toe. Bewaar een beetje van de munt voor de garnering. Bak kort mee.
Voeg vervolgens de doperwten, het hete water en het blokje bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het 10 minuten zachtjes koken.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin.
Haal de soep van het vuur en pureer het geheel tot een gladde soep.
Serveer de doperwtensoep met de rest van de munt en de pijnboompitjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
