Gado Gado met pindasaus

Bereiding

Snijd alle groenten in hapklaar formaat.

Kook of blancheer alle groenten en de aardappels beetgaar (harde soorten eerst).

Snijd de aardappels in plakjes.

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in kwarten.

Leg de warme groenten, aardappels en eieren op een schaal.

Breng voor de pindasaus de bouillon samen met de sambal aan de kook. Voeg de pindakaas in delen toe en roer voortdurend tot je een gebonden saus hebt.

Schep de saus over de groenten en serveer lauwwarm.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 750 g gemengde groenten (zoals sperzieboontjes, witte kool, taugé en spitskool)
  • 2 grote, vastkokende aardappels, in plakjes (200 g)
  • 2 eieren

Voor de pindasaus:

  • 250 ml kippenbouillon van een half blokje
  • 1 eetlepel sambal
  • 5 eetlepels pindakaas zonder toegevoegde suikers*

* = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 20,5 g
waarvan suikers 3,6 g
Vet 12,4 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 13,2 g
Vezels 8,3 g
Groenten 190 g
Kcal 264
Zout 1,08 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.