Gado Gado met pindasaus

Bereiding

Snijd alle groenten in hapklaar formaat.

Kook of blancheer alle groenten en de aardappels beetgaar (harde soorten eerst).

Snijd de aardappels in plakjes.

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in kwarten.

Leg de warme groenten, aardappels en eieren op een schaal.

Breng voor de pindasaus de bouillon samen met de sambal aan de kook. Voeg de pindakaas in delen toe en roer voortdurend tot je een gebonden saus hebt.

Schep de saus over de groenten en serveer lauwwarm.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 750 g gemengde groenten (zoals sperzieboontjes, witte kool, taugé en spitskool)
  • 2 grote, vastkokende aardappels, in plakjes (200 g)
  • 2 eieren

Voor de pindasaus:

  • 250 ml kippenbouillon van een half blokje
  • 1 eetlepel sambal
  • 5 eetlepels pindakaas zonder toegevoegde suikers*

* = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 20,5 g
waarvan suikers 3,6 g
Vet 12,4 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 13,2 g
Vezels 8,3 g
Groenten 190 g
Kcal 264
Zout 1,08 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!