Courgetti met garnalen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Courgettespaghetti met cocktailgarnalen, avocado en ricotta

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • ½ avocado
  • 50 g ricotta
  • 2 takjes verse basilicum
  • ¼ citroen
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g grote cocktailgarnalen
  • snufje chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
330 kcal
Koolhydraten
23,2 g
- waarvan suikers
21,4 g
Vet
11,8 g
- waarvan verzadigd
3,4 g
Eiwit
30,1 g
Vezels
4,9 g
Zout
3 g

Bereiding

Was de courgettes en snijd tot dunne linten met behulp van een spiraalsnijder. Maak de ui schoon en snipper deze.

Doe in een hoge beker het vruchtvlees van de avocado, ricotta, basilicumblaadjes en het sap van de citroen. Pureer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflookteen uit boven de pan. Voeg vervolgens de garnalen, chili flakes en de paprikapoeder toe. Bak de garnalen totdat ze gaar zijn.

Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie en fruit de ui. Voeg volgens de courgetti toe en bak 2 á 3 minuten.

Meng de courgetti met de avocadosaus.

Verdeel de courgetti over de borden en schep de garnalen bovenop. Maak eventueel af met extra chilivlokken en verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes