Foto gegrilde ananas met limoenkwark

Bereiding

Verwijder de boven- en onderkant van de ananas. Halveer in de lengte en snijd een helft in de lengte in 6 parten. Verwijder de kern en de schil.

Bak de ananas aan beide zijde op de barbecue totdat deze mooi gegrild is.

Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de limoenrasp en sap door de kwark.

Serveer de limoenkwark bij de ananas en garneer met kokosrasp.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 400 g ananas (ongeveer ½ ananas)
  • 250 g magere kwark
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel kokosrasp

Koolhydraten 9,9 g
waarvan suikers 9,1 g
Vet 0,6 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 3,9 g
Vezels 1,3 g
Groente 0 g
Kcal 64
Zout 0,04 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.