Geroosterde bloemkool met kerriesaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was de peultjes en de cherrytomaten. Snijd de bosui in dunne ringen.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool, peultjes en cherrytomaten op. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en paprikapoeder. Meng het geheel.

Bak 15 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Meng de yoghurt met het kerriepoeder en breng op smaak met peper.

Verdeel de groenten over de borden, verdeel de saus erover en garneer met de bosui.

Ook lekker met bijvoorbeeld kabeljauw of andere witvis.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 600 g bloemkool
  • 250 g peultjes
  • 350 g cherrytomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 75 ml yoghurt
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 stengel bosui

Koolhydraten 27,1 g
waarvan suikers 16 g
Vet 8,8 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 12,6 g
Vezels 15,2 g
Groente 600 g
Kcal 266
Zout 0,15 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.