Gevulde courgette met kipgehakt

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g kipgehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper naar smaak
  • 60 g mozzarella

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
463 kcal
Koolhydraten
17,6 g
- waarvan suikers
15,8 g
Vet
22,3 g
- waarvan verzadigd
8,1 g
Eiwit
45 g
Vezels
6,6 g
Groente
530 g
Zout
0,77 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de courgette, halveer in de lengte en schep met behulp van een lepel de zaadlijsten eruit. Bewaar deze. 

Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de zaadlijsten van de courgette fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak totdat het gaar is.

Voeg de tomaten, tomatenpuree, overige courgette, Italiaanse kruiden en peper toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Haal de courgette uit de oven en vul met het gehaktmengsel.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de bovenkant van de courgette.

Bak de gevulde courgette nogmaals 15 minuten in de oven.

Ook lekker met bloemkoolrijst erbij!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes