Groentetaart

Ingrediënten
- 250 g volkorenmeel
- 120 g halvarine, 40% vet
- 1 eetlepel azijn, alle soorten
- 90 ml water
- 2 eetpels olijfolie
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 stengels prei
- 2 rode paprika's
- 150 g mais
- 200 g roomkaas light
- 50 l magere melk
- 1 eetlepel allesbinder
- 3 middelgrote eieren
- peper
- paprikapoeder
- 100 g geraspte kaas, tot 30+
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 434 kcal
- Koolhydraten
- 37 g
- Vet
- 21 g
- - waarvan verzadigd
- 7 g
- Eiwit
- 19 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 170 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Kneed 250 g volkorenmeel met 120 g halvarine (40% vet), 1 eetlepel azijn en 90 ml koud water tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg.
Vet een taartvorm dun in met 1 eetlepel olie en bestrooi met 2 eetlepels paneermeel.
Rol het deeg tussen plasticfolie uit en bekleed daarmee de vorm.
Bak ca. 12-15 minuten voor in de oven op 180 graden.
Snijd 2 preien en 2 rode paprika's in stukjes en bak ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie.
Roer 1 blikje maïs (150 g) erdoor, breng op smaak met peper en verdeel over het deeg.
Meng 200 g light roomkaas met 50 ml magere melk, 1 eetlepel allesbinder en 3 eieren.
Breng op smaak met peper en paprikapoeder en schenk over de groenten.
Bestrooi met 100 g geraspte kaas, 30+, en bak nog eens ca. 25-30 minuten in de oven goudbruin.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
