Hangop met fruit en spelt­flakes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
60 minuten
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1 peer, geschild en in blokjes
  • 1 kiwi, geschild en in blokjes
  • 400 ml magere yoghurt
  • 20 g speltflakes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
181 kcal
Koolhydraten
28,1 g
- waarvan suikers
19,1 g
Vet
1,7 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
8,5 g
Vezels
2,9 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Hang een schone theedoek in een zeef. Giet de yoghurt hierin en
laat hem zo een uurtje uitlekken tot je een romige hangop hebt.

Meng de hangop met het fruit en garneer met een handje speltflakes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes