Italiaanse bloemkool­rijstsalade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Italiaanse bloemkoolrijstsalade

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g rucola
  • 1 citroen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
535 kcal
Koolhydraten
15,6 g
- waarvan suikers
12,1 g
Vet
40,9 g
- waarvan verzadigd
11,4 g
Eiwit
21 g
Vezels
7,7 g
Groente
350 g
Zout
0,34 g

Bereiding

Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.

Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Meng in een schaal de mozzarella met de tomaatjes, de pijnboompitten en 3 eetlepels olijfolie door de rijst. Schep de rucola erdoor en breng de salade op smaak met citroensap en peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes