Kapucijner­salade met makreel

Bereiding

Pel en snipper de ui heel fijn.

Laat de kapucijners uitlekken in een zeef en spoel goed af onder de kraan.

Was en rasp de wortels.

Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.

Klop de mayonaise en sojayoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.

Roer de kapucijners, wortels en ui door de saus en laat even intrekken.

Spreid de sla uit op een mooie schaal of bord. Leg de rest van de groenten erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade. Garneer met het ijskruid.

Tip: Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 rode ui 
  • 350 g kapucijners 
  • 400 g wortels 
  • ½ sla 
  • 200 g gerookte makreel
  • ijskruid naar smaak
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt (of yoghurt)
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 35,7 g
waarvan suikers 19,1 g
Vet 34,8 g
waarvan verzadigd 8,0 g
Eiwit 27,9 g
Vezels 15,2 g
Groente 365 g
Kcal 558
Zout 0,99 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!