Kastanje-knolselderijsoep

Bereiding

Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.

Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd in kleine blokjes. Snijd de voorgekookte kastanjes klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.

Verwarm bakolie in een ruime soeppan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 3 minuten mee (bewaar een paar mooie rauwe plakjes voor stap 5).

Doe de knolselderij en gekookte kastanjes erbij en schep alles goed om. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes koken.

Check met een vork of de knolselderij gaar is en schep wat knolselderijblokjes uit de soep. Pureer de rest van de soep met een staafmixer.

Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst extra water toe als je de soep te stevig vindt.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rest van de kastanjechampignons 3-4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Hak of snijd de walnoten klein. Was de purple cress onder de kraan. Schep de soep in mooie borden of kommen.

Klop de crème fraîche los met een beetje water en druppel dit over de soep. Garneer de soep met de knolselderijblokjes, gebakken kastanjechampignons, walnoten en purple cress.

Tip: De soep is ook erg lekker met krokante croutons.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische groentebouillontablet (GV)
  • 2 biologische uien 
  • ½ biologische knolselderij
  • 100 g biologische gekookte kastanjes
  • 250 g biologische kastanjechampignons
  • 70 ml biologische crème fraîche
  • 25 g biologische walnoten
  • 1 biologische purple cress
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel bakolie 
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 5 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 15 g
Vezels 22 g
Groente 350 g
Kcal 521
Zout 1,8 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.