Kastanje-knolselde­rijsoep

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Kastanje-knolselderijsoep

Ingrediënten

  • 1 groentebouillontablet
  • 2 uien
  • ½ knolselderij
  • 100 g gekookte kastanjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 70 ml crème fraîche
  • 25 g walnoten
  • 1 purple cress
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
521 kcal
Koolhydraten
39 g
- waarvan suikers
5 g
Vet
29 g
- waarvan verzadigd
9 g
Eiwit
15 g
Vezels
22 g
Groente
350 g
Zout
1,8 g

Bereiding

Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.

Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd in kleine blokjes. Snijd de voorgekookte kastanjes klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.

Verwarm bakolie in een ruime soeppan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 3 minuten mee (bewaar een paar mooie rauwe plakjes voor stap 5).

Doe de knolselderij en gekookte kastanjes erbij en schep alles goed om. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes koken.

Check met een vork of de knolselderij gaar is en schep wat knolselderijblokjes uit de soep. Pureer de rest van de soep met een staafmixer.

Proef en breng eventueel verder op smaak met peper. Voeg desgewenst extra water toe als je de soep te stevig vindt.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rest van de kastanjechampignons 3-4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Hak of snijd de walnoten klein. Was de purple cress onder de kraan. Schep de soep in mooie borden of kommen.

Klop de crème fraîche los met een beetje water en druppel dit over de soep. Garneer de soep met de knolselderijblokjes, gebakken kastanjechampignons, walnoten en purple cress.

Tip: De soep is ook erg lekker met krokante croutons.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes