Kikkererwten-tomatensalade

Ingrediënten
- 1 rode ui
- 5 tomaten
- 400 g kikkererwten (blik)
- 100 g feta
- ½ citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- handvol verse munt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 237 kcal
- Koolhydraten
- 13,7 g
- - waarvan suikers
- 4,3 g
- Vet
- 14,4 g
- - waarvan verzadigd
- 4,4 g
- Eiwit
- 9,6 g
- Vezels
- 6,3 g
- Groente
- 110 g
- Zout
- 1,11 g
Bereiding
Pel en hak de rode ui, snijd de tomaten in grove stukken.
Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de feta in blokjes.
Doe de rode ui, kikkererwten en tomaten in een grote kom en hussel alles door elkaar.
Voeg ook de helft van de feta, het sap van ½ citroen en olijfolie toe.
Schep de salade op een mooie schaal en strooi er de munt en de rest van de feta overheen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
