Kikker­erwten-tomaten­salade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kikkererwten-tomatensalade

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 5 tomaten
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • handvol verse munt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
237 kcal
Koolhydraten
13,7 g
- waarvan suikers
4,3 g
Vet
14,4 g
- waarvan verzadigd
4,4 g
Eiwit
9,6 g
Vezels
6,3 g
Groente
110 g
Zout
1,11 g

Bereiding

Pel en hak de rode ui, snijd de tomaten in grove stukken.

Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de feta in blokjes.

Doe de rode ui, kikkererwten en tomaten in een grote kom en hussel alles door elkaar.

Voeg ook de helft van de feta, het sap van ½ citroen en olijfolie toe.

Schep de salade op een mooie schaal en strooi er de munt en de rest van de feta overheen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes