Kip met abrikozen, ui en witlof

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
60 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g kipfilet, rauw
  • 1 ui
  • 1 stronkje witlof
  • 1 gele paprika
  • 80 ml groentebouillon
  • 40 g zilvervlies rijst, ongekookt
  • 40 g abrikozen uit blik, op eigen sap
  • citroensap
  • 1 eetlepel cottage cheese
  • kerriepoeder
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
370 kcal
Koolhydraten
48,6 g
- waarvan suikers
17,4 g
Vet
4 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
30,8 g
Vezels
6,9 g
Groente
260 g
Zout
1,11 g

Bereiding

Snijd 1 ui, 1 stronkje witlof en 1 gele paprika in repen en bak in een pan met anti-aanbaklaag ca. 5-8 minuten.

Breng op smaak met peper en kerriepoeder en doe in een ovenschaal. Schenk er 80 ml groentebouillon over.

Leg de kipfilet op de groenten, breng op smaak met peper en kerriepoeder en bak ca. 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en houd warm.

Snijd de abrikozen (uit blik, op eigen sap) in partjes. Voeg vlak voor het einde van de baktijd toe aan de ovenschotel.

Serveer de kipfilet met groenten en rijst op een bord. Garneer met een 1 eetlepel cottage cheese.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes