Kip met abrikozen, ui en witlof

Bereiding

Snijd 1 ui, 1 stronkje witlof en 1 gele paprika in repen en bak in een pan met anti-aanbaklaag ca. 5-8 minuten.

Breng op smaak met peper en kerriepoeder en doe in een ovenschaal. Schenk er 80 ml groentebouillon over.

Leg de kipfilet op de groenten, breng op smaak met peper en kerriepoeder en bak ca. 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en houd warm.

Snijd de abrikozen (uit blik, op eigen sap) in partjes. Voeg vlak voor het einde van de baktijd toe aan de ovenschotel.

Serveer de kipfilet met groenten en rijst op een bord. Garneer met een 1 eetlepel cottage cheese.

Ingrediënten

  • 100 g kipfilet, rauw
  • 1 ui    
  • 1 stronkje witlof    
  • 1 gele paprika     
  • 80 ml groentebouillon    
  • 40 g zilvervlies rijst, ongekookt    
  • 40 g abrikozen uit blik, op eigen sap    
  • citroensap    
  • 1 eetlepel cottage cheese 
  • kerriepoeder
  • peper

Koolhydraten 48,6 g
waarvan suikers 17,4 g
Vet 4 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 30,8 g
Vezels 6,9 g
Groente 260 g
Kcal 370
Zout 1,11 g