Kip met paprika

Bereiding

Kook de volkorenpasta zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snijd de kipfilet in repen en bak ca. 2-3 minuten in de olie.

Breng op smaak met peper en haal uit de pan.

Snijd de paprika’s en de ui in stukjes en bak ca. 3 minuten in het braadvocht.

Breng op smaak met peper, chilipoeder en oregano.

Schenk de groentebouillon erbij en laat ca. 5 minuten koken.

Schep de kip en pasta door de groenten en verwarm kort.

Garneer het gerecht met de zure room.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 50 g volkorenpasta, ongekookt    
  • 100 g kipfilet, rauw
  • 75 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika    
  • 1 gele paprika    
  • 1 groene paprika    
  • 1 ui    
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zure room
  • oregano
  • chilipoeder
  • peper 

Koolhydraten 48,7 g
waarvan suikers 16,1 g
Vet 19,7 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 41,8 g
Vezels 11,4 g
Groenten 340 g
Kcal 561
Zout 0,98 g