Koolhydraatarme groene curry

Bereiding

Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwten een beetje knapperig. Blijf ondertussen de pan regelmatig schudden.

Snijd de courgette in blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.

Pak een grote wok en fruit hierin de groene currypasta kort aan. Voeg vervolgens de courgette en sperziebonen toe en bak 3 minuten mee.

Voeg nu ook de melk toe en breng al roerende aan de kook, laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg als laatste de broccolirijst toe en bak even mee.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen.

Breng het gerecht op smaak met limoensap en garneer met wat verse koriander en rode peper.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 courgette
  • 200 g sperziebonen
  • 40 g groene currypasta
  • 200 ml halfvolle melk
  • 200 g broccolirijst
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes koriander

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 13,6 g
Vet 12,6 g
waarvan verzadigd 2,6 g
Eiwit 14,9 g
Vezels 12,6 g
Groente 350 g
Kcal 325
Zout 0,43 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.