Koolhydraatarme kwarktaart

Ingrediënten
- 100 g walnoten
- 100 g amandelmeel
- 75 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 500 g magere kwark
- 200 g frambozen
- 6 gelatineblaadjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 230 kcal
- Koolhydraten
- 4,9 g
- - waarvan suikers
- 4,2 g
- Vet
- 18,9 g
- - waarvan verzadigd
- 5,3 g
- Eiwit
- 9,9 g
- Vezels
- 2,1 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,12 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een taartbodem (ca. 23 cm) met bakpapier.
Hak de walnoten zo fijn mogelijk.
Meng de walnoten, het amandelmeel, de boter en het ei goed door elkaar.
Verdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en smeer glad met een spatel.
Bak de taartbodem 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de bodem goed afkoelen in de vorm. Begin dan pas aan de vulling.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een bakje met koud water.
Houd een paar frambozen apart voor de garnering. Pureer de rest van de frambozen.
Doe de frambozenpuree in een steelpannetje en verwarm tot het bijna kookt.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de frambozenpuree tot ze oplossen.
Doe het frambozenmengsel in een kom en voeg hier de kwark aan toe. Meng tot een lichtroze mengsel.
Schep vervolgens het kwarkmengsel op de goed afgekoelde taartbodem en laat de kwarktaart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met de apart gehouden frambozen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
