Kool­hydraat­arme Mexicaanse bowl

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar).

Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maiskorrels taai.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Spoel de zwarte bonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.

Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt.

Bak de ui, knoflook en zwarte bonen 3 minuten mee. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.

Snijd de maiskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in reepjes of blokjes.

Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.

Tip: Lekker met verse koriander, Jalapeño peper en zure room!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische maiskolf 
  • 2 biologische rode uien 
  • 2 biologische knoflookteentjes 
  • 400 g biologische zwarte bonen 
  • 200 g biologische rundergehakt 
  • 2 biologische romatomaten
  • ½ biologische avocado 
  • biologische cajunkruiden naar smaak
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 27,1 g
waarvan suikers 14,4 g
Vet 33,7 g
waarvan verzadigd 9,4 g
Eiwit 26,6 g
Vezels 11,2 g
Groente 225 g
Kcal 540
Zout 0,54 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!