Koolhydraatarme Mexicaanse bowl

Ingrediënten
- 1 maiskolf
- 2 rode uien
- 2 knoflookteentjes
- 400 g zwarte bonen
- 200 g rundergehakt
- 2 romatomaten
- ½ avocado
- cajunkruiden naar smaak
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 540 kcal
- Koolhydraten
- 27,1 g
- - waarvan suikers
- 14,4 g
- Vet
- 33,7 g
- - waarvan verzadigd
- 9,4 g
- Eiwit
- 26,6 g
- Vezels
- 11,2 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,54 g
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar).
Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maiskorrels taai.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Spoel de zwarte bonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.
Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt.
Bak de ui, knoflook en zwarte bonen 3 minuten mee. Breng op smaak met cajunkruiden en peper.
Snijd de maiskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in reepjes of blokjes.
Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.
Tip: Lekker met verse koriander, Jalapeño peper en zure room!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
