Kool­hydraat­arme Mexicaanse bowl

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1 maiskolf
  • 2 rode uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 g zwarte bonen
  • 200 g rundergehakt
  • 2 romatomaten
  • ½ avocado
  • cajunkruiden naar smaak
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
540 kcal
Koolhydraten
27,1 g
- waarvan suikers
14,4 g
Vet
33,7 g
- waarvan verzadigd
9,4 g
Eiwit
26,6 g
Vezels
11,2 g
Groente
225 g
Zout
0,54 g

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar).

Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maiskorrels taai.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Spoel de zwarte bonen af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.

Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt.

Bak de ui, knoflook en zwarte bonen 3 minuten mee. Breng op smaak met cajunkruiden en peper.

Snijd de maiskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in reepjes of blokjes.

Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.

Tip: Lekker met verse koriander, Jalapeño peper en zure room!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes