Koolsalade met karwijzaad

Ingrediënten
- 1 kg witte kool
- 3 kleine uien
- 1 eetlepel karwijzaad
- 7 eetlepels zonnebloemolie
- 120 ml azijn, alle soorten
- 1 eetlepel mosterd
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 181 kcal
- Koolhydraten
- 10,2 g
- - waarvan suikers
- 9,4 g
- Vet
- 11,9 g
- - waarvan verzadigd
- 1,4 g
- Eiwit
- 4,2 g
- Vezels
- 5,8 g
- Groente
- 215 g
- Zout
- 0,13 g
Bereiding
Snijd 1 kilo wittekool in zeer fijne repen en doe in een kom.
Halveer 3 kleine uien en snijd in de lengte in fijne reepjes.
Rooster 1 eetlepel karwijzaad kort in een pan zonder vet op hoog vuur.
Voeg 125 g zonnebloemolie, 160 g azijn en uien toe en laat warm worden.
Roer er 1 eetlepel mosterd met een garde door.
Schenk de dressing over de kool en laat iets afkoelen.
Breng de kool op smaak met zout en 1 snufje suiker en kneed de dressing er minstens 5-10 minuten door.
(naar wens: laat de kool afgedekt met plasticfolie een nacht, het liefst 24 uur, in de koelkast staan om de smaken in te laten trekken)
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
