Linzensalade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g rode linzen, gedroogd
  • 2 rode paprika's
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • 150 g rucola

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
353 kcal
Koolhydraten
29,6 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
16,3 g
- waarvan verzadigd
2,4 g
Eiwit
14,7 g
Vezels
13,4 g
Groente
225 g
Zout
0,09 g

Bereiding

Snipper de uien en bak de helft in 1 eetlepel olijfolie glazig.

Voeg de rode linzen en het water toe en kook zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de paprika's en de bleekselderij in stukjes. Hak de peterselie.

Laat de linzen uitlekken.

Meng de azijn, citroensap en peper. Klop er 2 eetlepels olijfolie door.

Meng de rest van de uien, groenten, peterselie en linzen met de dressing.

Laat 15 minuten marineren.

Breng de linzensalade op smaak met peper en serveer op een bedje rucola.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes