Linzensalade

Ingrediënten
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g rode linzen, gedroogd
- 2 rode paprika's
- 2 stengels bleekselderij
- 1 bosje peterselie
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels citroensap
- peper
- 150 g rucola
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 353 kcal
- Koolhydraten
- 29,6 g
- - waarvan suikers
- 7 g
- Vet
- 16,3 g
- - waarvan verzadigd
- 2,4 g
- Eiwit
- 14,7 g
- Vezels
- 13,4 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,09 g
Bereiding
Snipper de uien en bak de helft in 1 eetlepel olijfolie glazig.
Voeg de rode linzen en het water toe en kook zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de paprika's en de bleekselderij in stukjes. Hak de peterselie.
Laat de linzen uitlekken.
Meng de azijn, citroensap en peper. Klop er 2 eetlepels olijfolie door.
Meng de rest van de uien, groenten, peterselie en linzen met de dressing.
Laat 15 minuten marineren.
Breng de linzensalade op smaak met peper en serveer op een bedje rucola.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
