Lof met pasta

Ingrediënten
- 100 g volkorenmacaroni
- 160 g achterham (2 dikke plakken, supermarkt)
- 500 g witlof
- 1 ui
- dille, topjes of zaad
- 40 g parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 546 kcal
- Koolhydraten
- 44,2 g
- - waarvan suikers
- 11 g
- Vet
- 25,1 g
- - waarvan verzadigd
- 8,9 g
- Eiwit
- 31,7 g
- Vezels
- 7,8 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 2,51 g
Bereiding
Kook de volkorenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Maak intussen de ui schoon en snijd hem in stukken. Verhit de ui met 1 eetlepel olie in de wok.
Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de ui. Bak de ui en hamblokjes tot ze bruin gekleurd zijn. Intussen is de macaroni gaar. Voeg die bij de ham en de ui.
Halveer de witlof in de lengte, snij de stronk er uit en snij in reepjes van 1 cm. Doe de lof bij de rest in de wok.
Voeg één eetlepel dilletopjes of een halve eetlepel dillezaad erbij en roerbak tot alles goed warm is.
Rasp of strooi na het opdienen een beetje Parmezaanse kaas erover. Eventueel wat kruiden naar smaak toevoegen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
