Lof met pasta

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g volkorenmacaroni
  • 160 g achterham (2 dikke plakken, supermarkt)
  • 500 g witlof
  • 1 ui
  • dille, topjes of zaad
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
546 kcal
Koolhydraten
44,2 g
- waarvan suikers
11 g
Vet
25,1 g
- waarvan verzadigd
8,9 g
Eiwit
31,7 g
Vezels
7,8 g
Groente
300 g
Zout
2,51 g

Bereiding

Kook de volkorenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Maak intussen de ui schoon en snijd hem in stukken. Verhit de ui met 1 eetlepel olie in de wok.

Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de ui. Bak de ui en hamblokjes tot ze bruin gekleurd zijn. Intussen is de macaroni gaar. Voeg die bij de ham en de ui.

Halveer de witlof in de lengte, snij de stronk er uit en snij in reepjes van 1 cm. Doe de lof bij de rest in de wok.

Voeg één eetlepel dilletopjes of een halve eetlepel dillezaad erbij en roerbak tot alles goed warm is.

Rasp of strooi na het opdienen een beetje Parmezaanse kaas erover. Eventueel wat kruiden naar smaak toevoegen.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes