Courgetti met pompoen-gehakt­saus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Courgetti met pompoen-gehaktsaus

Ingrediënten

  • 400 g pompoen, gesneden
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel verse kurkuma, geraspt
  • 200 g rundergehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 courgette
  • 25 g zadenmix
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
645 kcal
Koolhydraten
14 g
- waarvan suikers
11 g
Vet
39 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
28 g
Vezels
8 g
Groente
300 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Breng het water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10-15 minuten beetgaar en zet vervolgens afgedekt opzij (giet het water niet af).

Pel intussen de ui en knoflook en snijd klein. Schil en rasp de kurkuma (let op: kurkuma geeft erg af!).

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en kurkuma 5 minuten op een laag vuur. Doe dit vervolgens bij de pompoen en pureer samen met het kookvocht tot een gladde saus met een staafmixer.

Bak het rundergehakt in een droge koekenpan rul. Breng op smaak met chilivlokken en peper. Schep het gehakt door de pompoensaus. Houd warm op een laag vuur.

Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.

Serveer de courgetti met een schep pompoen-gehaktsaus. Garneer met de zadenmix.

Tip: Je kunt de courgette ook rauw eten. Wil je iets meer een ‘bite’? Voeg dan stukjes geblancheerde paprika of wortel toe.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes