Penne met paprika-worst

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Penne met paprika worst

Ingrediënten

  • 170 g volkorenpenne
  • 110 g paprika-peper droge worst
  • 500 g pastagroenten
  • 200 g tomatenstukjes
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
662 kcal
Koolhydraten
72 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
27 g
- waarvan verzadigd
6 g
Eiwit
27 g
Vezels
13 g
Groente
350 g
Zout
2,1 g

Bereiding

Breng water aan de kook en voeg de volkorenpenne toe. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).

Snijd intussen de paprika-worst in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de worst 2 minuten.

Voeg vervolgens de pastagroenten toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg de tomatenstukjes toe aan de pan en warm 2 minuten goed door (voeg eventueel een beetje pasta kookvocht toe).

Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat nog even pruttelen.

Serveer de volkorenpenne met de groenten en paprika worst.

Tip: Lekker met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes