Penne met paprika worst

Bereiding

Breng water aan de kook en voeg de volkorenpenne toe. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).

Snijd intussen de paprika-worst in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de worst 2 minuten.

Voeg vervolgens de pastagroenten toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg de tomatenstukjes toe aan de pan en warm 2 minuten goed door (voeg eventueel een beetje pasta kookvocht toe).

Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat nog even pruttelen.

Serveer de volkorenpenne met de groenten en paprika worst.

Tip: Lekker met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkorenpenne
  • 110 g biologische paprika-peper droge worst
  • 500 g biologische pastagroenten
  • 200 g biologische tomatenstukjes
  • 1 theelepel biologische italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 72 g
waarvan suikers 7 g
Vet 27 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwitten 27 g
Vezels 13 g
Groente 350 g
Kcal 662
Zout 2,1 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.