Penne met paprika-worst

Ingrediënten
- 170 g volkorenpenne
- 110 g paprika-peper droge worst
- 500 g pastagroenten
- 200 g tomatenstukjes
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 662 kcal
- Koolhydraten
- 72 g
- - waarvan suikers
- 7 g
- Vet
- 27 g
- - waarvan verzadigd
- 6 g
- Eiwit
- 27 g
- Vezels
- 13 g
- Groente
- 350 g
- Zout
- 2,1 g
Bereiding
Breng water aan de kook en voeg de volkorenpenne toe. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
Snijd intussen de paprika-worst in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de worst 2 minuten.
Voeg vervolgens de pastagroenten toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de tomatenstukjes toe aan de pan en warm 2 minuten goed door (voeg eventueel een beetje pasta kookvocht toe).
Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat nog even pruttelen.
Serveer de volkorenpenne met de groenten en paprika worst.
Tip: Lekker met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
