'Mac' and Cheese


-
Hoofdgerecht
-
Bereidingstijd: 35 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng water aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en spoel af onder de koude kraan.
Verwarm intussen de roomboter in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg het meel toe en roer goed door elkaar met een houten pollepel. Laat 3 minuten zachtjes garen, schenk dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf goed roeren.
Pel de knoflook en knijp erboven uit. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot een gladde, schenkbare saus (voeg eventueel extra vocht toe). Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Pel de ui en snijd klein. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de spinazie grof.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verhit bakolie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Voeg 3/4 van de spinazie en cherrytomaatjes toe.
Voeg de volkoren macaroni toe aan de groenten en roer door elkaar. Doe alles in een ovenschaal en meng op het laatst de overgebleven spinazie en cherrytomaatjes erdoor.
Schenk de romige saus erover en schud de ovenschaal een beetje heen en weer zodat de saus zich mengt.
Garneer met pijnboompitjes en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruine bovenkant.
Tip: Je kunt de melk ook vervangen door groentebouillon.