Muffins met appel en gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.

Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een grote kom, voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar.

Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gemberstukjes door elkaar.

Spatel het droge door het natte mengsel.

Roer zo min mogelijk, het beslag mag best klonterig zijn.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 losgeklopt ei
  • 1 appel
  • 25 g walnoten, gehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels gewelde gemberstukjes
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • snufje zout
  • 80 ml melk halfvolle
  • 20 g zachte boter
  • muffinbakblik of 6 losse vormpjes

Koolhydraten 5,5 g
waarvan suikers 4,3 g
Vet 6,6 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 2,3 g
Vezels 0,8 g
Kcal 92
Zout 0,06 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.