Nasi van broccoli­rijst met champig­nons

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Nasi van broccolirijst met champignons

Ingrediënten

  • 400 gram broccolirijst
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 g champignons
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels ketjap manis, natriumarm
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
439 kcal
Koolhydraten
20,2 g
- waarvan suikers
18 g
Vet
28,7 g
- waarvan verzadigd
7,3 g
Eiwit
21,3 g
Vezels
8,3 g
Groente
350 g
Zout
0,26 g

Bereiding

Hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringetjes, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 4 minuten rul.

Voeg de prei, de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Schep het gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak nog 1 minuut Breng op smaak met peper.

Schep de nasi op 2 borden en bestrooi met de uitjes.

Andere koolhydraatarme nasi recepten:

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes