Nasi van broccolirijst met champignons

Ingrediënten
- 400 gram broccolirijst
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 150 g rundergehakt
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 150 g champignons
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels ketjap manis, natriumarm
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 439 kcal
- Koolhydraten
- 20,2 g
- - waarvan suikers
- 18 g
- Vet
- 28,7 g
- - waarvan verzadigd
- 7,3 g
- Eiwit
- 21,3 g
- Vezels
- 8,3 g
- Groente
- 350 g
- Zout
- 0,26 g
Bereiding
Hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringetjes, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 4 minuten rul.
Voeg de prei, de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.
Schep het gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak nog 1 minuut Breng op smaak met peper.
Schep de nasi op 2 borden en bestrooi met de uitjes.
Andere koolhydraatarme nasi recepten:
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
