Nectarine-bessencrumble

Bereiding

Snijd de nectarines in blokjes en laat het met de sinaasappelsap ca. 3-4 minuten zachtjes koken.

Roer vervolgens de bramen en frambozen door het mengsel en doe alles in een ovenschaal.

Kneed voor het kruimeldeeg het volkorenmeel, vloeibare margarine en de zoetstof met de hand tot een kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over het vruchtenmengsel.

Bak ca. 20 minuten in een verwarmde oven op 180 graden C en serveer warm.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 3 nectarines
  • 150 g bramen
  • 150 g frambozen
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 40 g volkorenmeel
  • 30 g vloeibare margarine
  • 2 eetlepels zoetstof

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 22,6 g
waarvan suikers 16,6 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 0,6 g
Eiwit 2,8 g
Vezels 4,1 g
Groenten 0 g
Kcal 174
Zout 0,08 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum