Ovenschotel met macaroni en paprika

Bereiding

Kook devolkorenmacaroni zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snijd 1 teentje knoflook, 1 paprika en 1 ui in stukjes.

Bak de knoflook, ui en 60 g rundertartaar ca. 5 minuten in 1 koffielepel olie.

Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en paprika toe en bak nog eens 5-10 minuten.

Voeg 125 ml gezeefde tomaten toe en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, rozemarijn, basilicum en ½ eetlepel groentebouillon.

Schep de macaroni en het paprika-vleesmengsel afwisselend in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas, 30+.

Bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 35 g volkorenmacaroni, ongekookt    
  • 1 teentje knoflook    
  • 1 rode paprika    
  • 1 ui    
  • 60 g rundertartaar, rauw    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 1 eetlepel tomatenpuree    
  • 125 g gezeefde tomaten     
  • paprikapoeder    
  • oregano    
  • rozemarijn    
  • basilicum, gedroogd    
  • 1/2 eetlepel bouillonpoeder    
  • 20 g geraspte kaas, tot 30+

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 47,3 g
waarvan suikers 20,6 g
Vet 18,7 g
waarvan verzadigd 5,3 g
Eiwit 29,3 g
Vezels 10,4 g
Groente 300 g
Kcal 499
Zout 1,62 g

Ingestuurd door: Weight Watchers