Ovenschotel met macaroni en paprika

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 35 g volkorenmacaroni, ongekookt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 60 g rundertartaar, rauw
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 g gezeefde tomaten
  • paprikapoeder
  • oregano
  • rozemarijn
  • basilicum, gedroogd
  • 1/2 eetlepel bouillonpoeder
  • 20 g geraspte kaas, tot 30+

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
499 kcal
Koolhydraten
47,3 g
- waarvan suikers
20,6 g
Vet
18,7 g
- waarvan verzadigd
5,3 g
Eiwit
29,3 g
Vezels
10,4 g
Groente
300 g
Zout
1,62 g

Bereiding

Kook de volkoren macaroni zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snijd 1 teentje knoflook, 1 paprika en 1 ui in stukjes.

Bak de knoflook, ui en 60 g rundertartaar ca. 5 minuten in 1 koffielepel olie.

Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en paprika toe en bak nog eens 5-10 minuten.

Voeg 125 ml gezeefde tomaten toe en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, rozemarijn, basilicum en ½ eetlepel groentebouillon.

Schep de macaroni en het paprika-vleesmengsel afwisselend in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas, 30+.

Bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes