Ovenschotel met macaroni en paprika

Ingrediënten
- 35 g volkorenmacaroni, ongekookt
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 60 g rundertartaar, rauw
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 g gezeefde tomaten
- paprikapoeder
- oregano
- rozemarijn
- basilicum, gedroogd
- 1/2 eetlepel bouillonpoeder
- 20 g geraspte kaas, tot 30+
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 499 kcal
- Koolhydraten
- 47,3 g
- - waarvan suikers
- 20,6 g
- Vet
- 18,7 g
- - waarvan verzadigd
- 5,3 g
- Eiwit
- 29,3 g
- Vezels
- 10,4 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 1,62 g
Bereiding
Kook de volkoren macaroni zoals aangegeven op de verpakking gaar.
Snijd 1 teentje knoflook, 1 paprika en 1 ui in stukjes.
Bak de knoflook, ui en 60 g rundertartaar ca. 5 minuten in 1 koffielepel olie.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en paprika toe en bak nog eens 5-10 minuten.
Voeg 125 ml gezeefde tomaten toe en breng op smaak met paprikapoeder, oregano, rozemarijn, basilicum en ½ eetlepel groentebouillon.
Schep de macaroni en het paprika-vleesmengsel afwisselend in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas, 30+.
Bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
