Paella van bloemkool­rijst met garnalen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Paella van bloemkoolrijst met garnalen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • ¼ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 225 g cocktail garnalen (diepvries)
  • 150 g tuinerwten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 200 ml groentebouillon minder zout
  • 400 g bloemkoolrijst
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
343 kcal
Koolhydraten
28,4 g
Vet
8,3 g
- waarvan verzadigd
1,4 g
Eiwit
32,5 g
Vezels
11,1 g
Groente
365 g
Zout
2,02 g

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Snijd de citroen in partjes.

Verhit de olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garnalen, tuinerwten, knoflook, paprika, tomatenpuree en de kruiden toe en bak kort mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 á 3 minuten zonder deksel op de pan. Schep regelmatig om.

Breng op smaak met peper.

Serveer de paella met een partje citroen.

Tip: Lekker met een groene salade ernaast!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes