Paella van bloemkoolrijst met garnalen

Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- ¼ citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 225 g cocktail garnalen (diepvries)
- 150 g tuinerwten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 200 ml groentebouillon minder zout
- 400 g bloemkoolrijst
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 343 kcal
- Koolhydraten
- 28,4 g
- Vet
- 8,3 g
- - waarvan verzadigd
- 1,4 g
- Eiwit
- 32,5 g
- Vezels
- 11,1 g
- Groente
- 365 g
- Zout
- 2,02 g
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
Verhit de olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garnalen, tuinerwten, knoflook, paprika, tomatenpuree en de kruiden toe en bak kort mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 á 3 minuten zonder deksel op de pan. Schep regelmatig om.
Breng op smaak met peper.
Serveer de paella met een partje citroen.
Tip: Lekker met een groene salade ernaast!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
