Panzanella

Bereiding

Maak de groente schoon. Snijd de tomaten in partjes.

Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad. Snijd de komkommer in boogjes. 

Snijd de ui in snippers, de paprika in stukjes en de augurken in blokjes.

Snijd de ham in reepjes.

Snijd het brood in dikke sneden en breek ze in grove stukken.

Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en peper. Scheur de basilicum in stukjes.

Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe.

Ingrediënten

  • 200 gram kleine tomaten (bijv. Tasty Tom)
  • stuk komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 2 augurken
  • 100 gram gekookte ham
  • 200 gram oud volkorenbrood, ongesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels kappertjes

Koolhydraten 49 g
Vet 17 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 22 g
Vezels 11 g
Groente 200 g
Kcal 454
Zout 2,9 g