Pasta oven­schotel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pasta ovenschotel

Ingrediënten

  • 170 g volkoren penne
  • 1 knoflookteen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 g wortels
  • 2 romatomaten
  • 100 g droge worst
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
586 kcal
Koolhydraten
72 g
- waarvan suikers
16 g
Vet
19 g
- waarvan verzadigd
6 g
Eiwit
23 g
Vezels
14 g
Groente
225 g
Zout
1 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 6 minuten beetgaar.

Pel de knoflook en ui en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de wortels of snijd in kleine blokjes.

Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de helft van de gedroogde worst in plakjes en de andere helft in kleine stukjes.

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan of wok. Bak de stukjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortels en Italiaanse kruiden. Voeg na 5 minuten de romatomaten toe. Breng het geheel op smaak met peper en laat nog 2 minuten sudderen.

Giet het water van de pasta af en schep de pasta door de groenten. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Verdeel tenslotte de plakjes gedroogde worst over de schotel.

Gratineer de schotel 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Ook lekker met verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes