Pompoen­soep met gember

Bereiding

Snipper de uien en schil de pompoen en snijd hem in stukjes

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui glazig.

Voeg de stukjes pompoen toe en laat ze 5 minuten meebakken.

Voeg de bouillon en de gembersiroop toe en breng de soep tegen de kook aan. Laat de pompoen in 25 minuten gaar worden.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met meergranenbrood en hummus.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pompoen
  • 1 l bouillon
  • scheut gembersiroop
  • peper en zout
  • 8 sneetjes meergranenstokbrood
  • 4 eetlepels hummus (Florentin)*
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 4,8 g
Vet 5,5 g
waarvan verzadigd 1,0 g
Eiwit 3 g
Vezels 2,9 g
Kcal 107
Zout 0,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.