Pompoensoep met wortel

Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 200 g wortel
- 1 ui
- 1 theelepel komijn
- paar teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 blokje natriumarme groentenbouillon
- 2 stengels bosui
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 72 kcal
- Koolhydraten
- 11,5 g
- - waarvan suikers
- 8,2 g
- Vet
- 0,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,3 g
- Eiwit
- 2,7 g
- Vezels
- 5,2 g
- Groente
- 345 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflookteentjes.
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en de knoflook.
Ontdoe de pompoen van zijn schil en dradige binnenkant en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Schil ook de wortels en snijd deze in plakken.
Voeg de pompoen en wortel toe aan de pan. Doe de komijn erbij en bak het geheel 3 minuutjes.
Voeg vervolgens de bouillon (500 ml) toe samen met de laurierblaadjes en laat het 30 minuten pruttelen. Haal wanneer alles goed gaar de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en garneer hiermee de soep.
Lekker met een volkoren stokbroodje!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
