Quinoasalade met tonijn

Bereiding

Breng water aan de kook voor de gele bietjes.

Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Kook de bietjes, afgedekt, in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af.

Breng water aan de kook voor de quinoa. Was de quinoa in een zeef goed af onder de kraan en kook in 8 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.

Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Pel de ui en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de quinoa toe en bak al omscheppend mee.

Meng de gele bietjes door het quinoa-uimengsel en verwarm even mee. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, komijnpoeder, zout en peper.

Serveer de quinoa op een grote schaal en verdeel de avocado, tomaatjes en tonijn erover.

Tip: Heb je wat over? Dit gerecht is koud met ijsbergsla ook erg lekker als lunch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g biologische gele bietjes
  • 130 g biologische quinoa
  • 200 g biologische wild wonder tomaatjes
  • 2 biologische rode uien
  • 160 g biologische tonijn
  • 1 biologische avocado
  • 2 theelepel biologische komijnpoeder
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • (Balsamico)azijn naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 51 g
waarvan suikers 16 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 31 g
Vezels 12 g
Groente 310 g
Kcal 625
Zout 0,7 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!