Quinoasalade met tonijn

Ingrediënten
- 200 g gele bietjes
- 130 g quinoa
- 200 g wild wonder tomaatjes
- 2 rode uien
- 160 g tonijn
- 1 avocado
- 2 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel bakolie
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- (Balsamico)azijn naar smaak
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 625 kcal
- Koolhydraten
- 51 g
- - waarvan suikers
- 16 g
- Vet
- 30 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 31 g
- Vezels
- 12 g
- Groente
- 310 g
- Zout
- 0,7 g
Bereiding
Breng water aan de kook voor de gele bietjes.
Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Kook de bietjes, afgedekt, in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Breng water aan de kook voor de quinoa. Was de quinoa in een zeef goed af onder de kraan en kook in 8 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Pel de ui en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de quinoa toe en bak al omscheppend mee.
Meng de gele bietjes door het quinoa-uimengsel en verwarm even mee. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, komijnpoeder en peper.
Serveer de quinoa op een grote schaal en verdeel de avocado, tomaatjes en tonijn erover.
Tip: Heb je wat over? Dit gerecht is koud met ijsbergsla ook erg lekker als lunch.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
