Regenboogsalade

Ingrediënten
- 2 grote of 8 snackpaprika’s (in verschillende kleuren)
- 1 kleine rode ui
- 25 g zwarte olijven
- 75 g veldsla
- 1 klein teentje knoflook
- handje verse basilicumblaadjes
- 2 ansjovisfilets
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- verse peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 172 kcal
- Koolhydraten
- 8,5 g
- - waarvan suikers
- 7,4 g
- Vet
- 12,1 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 4,4 g
- Vezels
- 5,3 g
- Groente
- 230 g
- Zout
- 0,57 g
Bereiding
Snijd de paprika’s in lange repen.
Grill ze op een grillpan of in de oven aan beide kanten, tot er lichtbruine strepen ontstaan.
Pers het teentje knoflook uit.
Snijd de basilicum heel fijn.
Prak de ansjovis fijn.
Klop een dressing van alle beschreven ingrediënten.
Snijd de rode ui in fijne ringen.
Halveer de olijven.
Verdeel de veldsla over twee borden.
Leg de uienringen, gegrilde paprika en olijven erop.
Maak af met de dressing en eventueel wat extra basilicumblaadjes.
Tip: Lekker met volkoren stokbrood of penne.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
